Hem » VENTILATIONSSYSTEM
VENTILATIONSSYSTEM

VENTILATIONSSYSTEM

Ventilationssystem med Värmeåtervinning

Från- och tilluftsventilation med återvinning så kallade FTX-system, kan tillföra stora mängder ventilationsluft och systemet fungerar oberoende av väderleken, dessutom är lösningen energieffektiv, bästa lösningen för villaägare. Ventilation med FTX-system! Installera ditt ventilationssystem / byggsats själv. – Du kan spara upp till 40 000 kronor


Bilden visar ett FTX-system. Nr. 1. Frisk uteluft tas in = tilluft. Nr. 2. Den kalla tilluften värms i en värmeväxlare med hjälp av den varma frånluften som är på väg att lämna huset = frånluft. Nr. 3. Uppvärmd tilluft bör inte vara varmare än rumsluften c:a 19 C om rumsluften är 21 C undertempererad med 2 C som fördelas i huset. Nr. 4. Den förorenade frånluften tas ut från kök grundflöde och badrum. Ofta finns det en separat kanal från köksfläkten eftersom det annars kan samlas fett i värmeväxlaren, vilket kan vara en brandrisk. Nr. 5. Frånluften som har lämnat sin värme till tilluften i värmeväxlaren passerar ut.

Ventilation med värmeåtervinning:

Från- och tilluftsventilation med återvinning så kallade FTX-system, kan tillföra stora mängder ventilationsluft och systemet fungerar oberoende av väderleken, dessutom är lösningen energieffektiv.

Så fungerar det:

En tilluftsfläkt och en frånluftsfläkt ventilerar huset via två kanalsystem. Tilluften går till sovrum och vardagsrum medan frånluften tas från kök, badrum och tvättstuga. Värmen överförs från den varma frånluften till den kalla uteluften i värmeväxlaren. Energibesparingen kan bli 50–80 procent jämfört med om värmen inte återvinns.

USV erbjuder Er våra tjänster som berör ventilation, radon och inomhusmiljön:

Ventilation med värmeåtervinning för Villaägare, Brf, Byggare / Byggherre och Entreprenörer

Bra ventilation gör dig både rikare och friskare!

Ventilation är viktig för att ditt hus inte ska förstöras av fukt och mögel. Genom bra ventilation minskar du även risken för hälsoproblem som allergier och annan överkänslighet.